Rökta räkor !

Nu är våren här och man längtar efter grillat varje dag . Varför inte röka räkor eller en bit lax. Använd en helt vanlig klotgrill , fördel med termometer i locket eller en extern grilltermometer . Varmrök med flis av tex bok eller äpple . Har även provat med en kvist torkad lavendel . Om du vill kallröka så kan du ladda klotgrillen med en behållare fylld med spån eller flis , (typ ölburk ) använd en lödpenna eller lödkolv , finns på Jula . Bifogar bild jag hittade på nätet .
Varmrök med glöd ca 20-25minuter . Kallrök ca 5 timmar .
Jag brukar inte marinera räkorna före rökningen men det kan säkert vara gott med en rökig glaze .jag väljer hellre äta dom naturellt med aioli eller rör ihop en liten dressing av pressad citron chili hackad persilja olivolja och honung avnjuts med färskt bröd . Så otroligt gott att man vill bara ha mer och mer .

l