Valnötsbrownies med saffransglasyr

(null)

Valnötsbrownies med saffransglasyr. 

250 g choklad , gärna hälften ljus , hälften mörk . 100 g smör , mjukt. 2 dl strösocker .2 ägg , 1äggula. 1 1/2 dl vetemjöl . 100 g valnötter .   Saffransglasyr!  299g färskost tex Philadelphia . 2 dl florsocker. 1 tsk rivet apelsinskal . 1 msk färskpressad apelsin. 1 tsk saffran .    Garnering ! Ca 25 hela valnötter ( 1/2 till varje bit ) . Ugn! 150 g.   Gör så här ! Hacka chokladen och törns smöret. Möt upp chokladen och smör i en skål . Smält i micron eller vattenbad . Rör till en jämn smet. Vispa ner sockret och vaniljsockret . Tillsätt äggen och äggulan . Vispa ordentligt mellan varje . Rör ner mjölet och blanda försiktigt till en jämn smet. . Hacka valnötterna grovt och vänd ber i smeten . Häll smeten i en väl smord form , ca 20-25 cm. Grädda i nedersta delen av ugnen . 30-40 min . Kakan ska vara lite smetig i mitten. Låt svalna helt . Förvaras i kylen . Saffransglasyr! Mät upp alla ingredienser i en bunke .visp till en fluffig smet , ca 2 min med elvisp . Bred ut glasyren över kakan. Låt det stå svalt tills den ska skäras upp. Skör upp kakan i rutor. Garnera med en bit valnöt på varje.  Jag bytte ut apelsin en mot mandarin och citron men det blev lika gott i alla fall. Receptet har jag fått av tanten som bakar alla kakor på jobbet .