Dubbel marinerad benfri kotlettrad

(null)

 Idag var det dop för barnbarnet och detta medför familjär sammankomst och mat . Så på menyn stod kallskuren dubbelmarinerad benfri kotlettrad . Redan i går gjordes en marinad på olivolja , soya, honung, torkad rosmarin, oregano , färsk timjan , tomatpuré , chili, hackad vitlök, balsamico , och svartpeppar . Putsade den benfria kotlettraden och skar små snitt i den för att marinaden skulle tränga in bättre . Fick ligga svalt över natten under plastfolie . I morse bryntes fläskköttet i smör med enbart rökt salt. Sen in i ugnen 175g ut när innertemperaturen var 68 g. Lät det kylas ned på balkongen i folie. Under tiden gjordes marinad nr 2. Lite fin olivolja, soya, vitlök, balsamvinäger, chili , honung och salt . Skivade kotlettraderna ganska tunt och penslade på den andra marinaden . Det fick vila ytterligare några timmar innan middagen . Väldigt enkelt och oslagbart gott till potatisgratäng och en sås på höstsvamp.

Madde

Hej, jag skulle gärna vilja ha receptet

Svar: Ursäkta sent svar . Stod ju i blogginlägget 😋 kallskuren dubbelmarinerad benfri kotlettrad . Redan i går gjordes en marinad på olivolja , soya, honung, torkad rosmarin, oregano , färsk timjan , tomatpuré , chili, hackad vitlök, balsamico , och svartpeppar . Putsade den benfria kotlettraden och skar små snitt i den för att marinaden skulle tränga in bättre . Fick ligga svalt över natten under plastfolie . I morse bryntes fläskköttet i smör med enbart rökt salt. Sen in i ugnen 175g ut när innertemperaturen var 68 g. Lät det kylas ned på balkongen i folie. Under tiden gjordes marinad nr 2. Lite fin olivolja, soya, vitlök, balsamvinäger, chili , honung och salt . Skivade kotlettraderna ganska tunt och penslade på den andra marinaden . Det fick vila ytterligare några timmar innan middagen . Väldigt enkelt och oslagbart gott till potatisgratäng och en sås på höstsvamp. Lycka till ! Följ mig gärna på Instagram #fritidskocken mvh Johan
Johan Engström