Soppa på höstsvamp , saffran & ädelost

(null)

Ikväll blev det soppa på fredagkvällens meny . Varit ute under eftermiddagen och letat svamp . Hittade vanliga kantareller , trattkantareller blekt taggsvamp och några trumpetsvampar . Elva grader i luften så det var smått behagligt att promenera i skogen . Väl hemma och svampen rensad börjades soppan att tillredas . Först förvälldes trattkantarellerna . Sen smörstektes kantarellerna och bacon till garnering . Förberedde 8 dl varm buljong .Finhackade svampen och stekte den med schalottenlök och två vitlöksklyftor . Ned med en matsked tomatpuré saffran och ädelost , späd med buljongen och strö över lite vetemjöl till redning. Finhackade persilja som blandad i tillsammans med några dl grädde .  Lät det sjuda tio minuter . Sedan vila en stund under lock och svalna . Under tiden stekte jag krutonger i pannan med ett uns olja . Serverade soppan med bacon , smörstekta kantareller krutonger cremefraice chiliflake och hackad persilja . 

(null)