Beer can chicken i ugnen

Gårdagskvällen spenderades i köket och det blev ganska många timmar . Förberedelser inför dagens fiske och fridluftslunch . Tinade och skar älgskav, förkokade potatis , brynte svamp och hackade grönsaker . Samtidigt fick kvällens middag leva sitt eget liv i ugnen . Hade redan på morgonen marinerat en färsk kyckling och lagt i kylskåpet . Tog sedan ut den så den blev rumstempererad. Gned in den med ytterligare kryddor och salt . Tryckte ned lite örtsmör innanför skinnet och satte den på en öppnad liten ölburk . 30 procent av vätskan hade jag först hällt i formen där kycklingen skulle stå tillsammans med ytterligare en klick smör. Det blir en fantastisk sky av detta att koka sås på när kycklingen gått klart i ugnen . Normalt sett så brukar jag köra Beer can chicken på grillen men ugnen fungerar också bra. 175g ca 1,1/2 timme och lite folie på om kycklingen får för mycket färg mot slutet . Förkokta utskurna potatisbitar som sist friterades i olja . Såsen på sky , cremefraice, dijonsenap, dragon och smakade av med salt och peppar . Det mesta sköter sig själv , inte mycket jobb tycker jag men blir så otroligt gott och saftigt när ölen förångas inuti kycklingen .